top of page

2020-nu

Docent muziek
OBS de Flierefluiter

2020 - 2023 NEO groepen 4 t/m 8, en reguliere groep 1 t/m 8

Aslan Muziekcentrum

2021 - nu, docent muziek/musical/orkest

op de 7e Montessorischool en De Vindplaats

Sint Jozefschool

2021 - nu, groepen 1/2

Sterrenschool de Ruimte

2023 - nu, groepen 1 t/m 4

Lumii_20231002_235939919.jpg
 Post HBO muziekeducatie

van Aslan Muziekcentrum 2021 - 2022 (behaald) 

Opleiding voor vakspecialisten tot muziekdocent basisonderwijs via methode Muziek Talent Express. Focus op non-verbale en theatrale communicatie, wereldmuziek, en het spelen van darbuka, saz, piano, gitaar en ukelele.

Kleur in Cultuur
jingle & LARP

Een online videoserie vraagt om een leader. Dat was de vraag waarmee KLEURinCULTUUR naar me kwam.

Toen die eenmaal af was, kwam een van mijn favoriete hobbies ter sprake: LARP. Om kinderen de zomer in Lockdown door te helpen heb ik een serie van vijf afleveringen gemaakt over wat LARP is, personages, kostuums en hoe je het zelf kan doen!

Hiernaast is de eerste aflevering te bekijken, de rest is te vinden met de knop hieronder!

Muziekmaat assistent docent & producent

Vanwege de lockdown konden muzieklessen niet door gaan. Gelukkig kon ik juf sylvia helpen om haar lessen online te kunnen geven. Ik verzorgde beeld, geluid en het eindproduct waarin alles mooi onder elkaar bewerkt is. En in een aantal van de lessen ben ik gastdocent!

Hiernaast is een van de openbare video's te bekijken, vindt ze allemaal met de knop hieronder!

2020

200815_HavenTheater_22__C4D15136A1CBBD7C
200815_HavenTheater_22__C4D15136A1CBBD7C
Haventheater

Componist, schrijver, muzikant en acteur

De voorstelling 'De Speelse Volwassene' is voor Haventheater herschreven. Een voorstelling over de toekomst en identiteit, dit keer met iets meer focus op muziek en poëzie.Nieuwe liederen als 'Het Alledaagse', 'Heb Ik Mijn Dag Niet?' en 'Nieuw Land' zijn hier voor het eerst vertoont. 

Het is ge-livestreamd en terug te kijken op Facebook!

118828626_3260506660701036_1211220968390
118800685_3260495674035468_7431805393027
Pleintje Kunst

Zangeres, performer en componist

Een unieke middag: een open podium bij Theater Kleintje Kunst. Artiesten als Arie Koomen, Dick pels, Marscha Mac Gillavry en Roel C Verburg traden op in dezelfde middag dat resulteerde in een gevarieerd programma met humor, poëzie en muziek!

Presentatie door Bob van der Houven, prachtige foto's door Martine Smit Photography

WhatsApp Image 2020-10-11 at 16.17.58.jp
WhatsApp Image 2020-10-11 at 16.17.59.jp
De Plantenbak

Zangeres, performer en componist

Een kort, veilig online optreden met een aantal liederen die nog niet op deze site staan. Verwacht humor, een kritische blik en emoties.

Opname door Stift.TV, Mediahuis De Leeuw en Marcel Debets van Pareidolia Music


Opgenomen in theaterhuis De Leeuw

WhatsApp Image 2020-02-09 at 12.35.38.jp
WhatsApp%20Image%202020-02-09%20at%2012.
Gluren bij de Buren

Componist, schrijver, muzikant en acteur

Op dit woonkamertheaterfestival speelde ik drie keer 'De Speelse Volwassene'. Een voorstelling gemaakt vanuit stress over de toekomst, het klimaat, corrupte politici en kapitalisme en het vinden van een oplossing. De kern? Geen fysieke evolutie zoals millenia geleden, maar een mentale evolutie naar een nieuwe definitie van identiteit en volwassenheid: De Speelse Volwassene

20190920-DSC00977 (1).jpg
DSC01974 (2).jpg

Schrijver en performer

Spraakwaterval is een spoken word avond voor talentvolle, jonge, Almeerse schrijvers, dichters, rappers en muzikanten. Het is een prachtig podium waar vele creatievelingen hun eerste stap kunnen zetten met het delen van hun werk. Al ben ik niet nieuw op podia, treed ik hier regelmatig op met een kunstvorm dat wel nieuw is voor mij: spoken word en gedichten.

Spraakwaterval

2019-2018

Elzeneind Festival

Acteur, muzikant

De Poppenmaakster Fabiola Fabulant had haar poppen meegenomen naar het Elzeneindfestival. Hier waren wij een van de straattheater acts met muziek en interactie. Wanneer het de kinderen lukte om de poppen tot leven te wekken, speelden de poppen een lied. Door de dag heen waren er meerdere liederen te horen.

Verhaal, vormgeving en medemuzikant/pop:

Aniek Konings

Componist, arrangeur en muzikant/pop:

Lin Schalken

Kako Kindervakantieweek

Acteur

Bij de grote week van Kako Kindervakantiewerk kunnen kinderen zich opgeven voor een week vol avontuur en activiteiten. Dit jaar waren er tijdens de vakantieweek drie tovenaarsleerlingen, Koekus, Loerus en Darius, aan het zoeken naar hun tovernaarsmentor en zijn ontvoerder. De kinderen hebben enthousiast mee geholpen en konden iedere ochtend en middag zien hoe het verhaal door liep.

Ik vertolkte de rol van Loerus, de stoere tovenaar.

Verhaal door: Aniek Konings

Interactief improvisatie-kindertheater

Begeleidend acteur en schrijver

Kinderen en tieners reizen drie à vier keer per jaar naar fantasierijke werelden met stichting Lost & Found. In deze werelden begeleid ik de tieners als inwoner. Dit is meestal de zelfgeschreven rol van Saria Elkalyn, de elf met lang rood haar. Als Saria geef ik aan de tieners en kinderen mee wat er gebeurt in onze wereld, Gruga. De tieners leren hun fantasie te blijven gebruiken door zelf een personage te bedenken en aan te nemen. Zo creëren we samen een geïmproviseerd, interactief verhaal. De evenementen waarbij ik dit werk doe, voornamelijk Gruga en De Wilde Jacht, worden Kinder-LARP evenementen (Live Action Role Play) genoemd.

Hiernaast is mijn personage, Saria Elkalyn, door de jaren te zien. Ik heb deze rol gespeeld met veel passie voor de tieners van begin 2017 tot en met eind 2019.

'Het overlijden van een dierbare kan in een mens veel naar boven halen. In 'brughuis' is dit waar het verhaal begint. Een verhaal tussen twee personages, ongemakkelijke ontmoetingen, grappige herinneringen en emoties waarin niks is wat het lijkt terwijl alles is wat het is. Herkenbare thema's met eerlijke woorden en een onverwachte draai.

'brughuis' is de afstudeervoorstelling van Lin Schalken aan het Utrecht's conservatorium, Musician 3.0. Geïnspireerd door het plotselinge overlijden van haar opa, haar fantasierijke avonturen in haar hobbies en haar onderzoek naar volwassenheid, heeft ze deze voorstelling gecreëerd. Muziek, tekst en beweging, spelers en een woonkamer werken allemaal samen om het verhaal te vertolken.'

2018 - 2017

Alice In Wonderland

Componist, muzikant en acteur

Een van de producties van toneelvereniging  Internos in 2018 was Alice in Wonderland. Geschreven en geregisseerd door Rob van Vliet en Marcel Kranendonk. 

Ik speelde Muis, Narcis, Chassire Kat, Speelkaart Schoppen en muzikant. In deze productie speelde ik regelmatig muziek en kwamen er drie nummers langs die ik voor deze voorstelling gecomponeerd heb.

STUT+HKU
in samenwerking met
Huis a/d Vecht

Stage muzikaal leiderschap en maatschappelijk kunstenaar

Naar aanleiding van een serie van ontmoetingen met een inwoner van het verzorgingstehuis Huis a/d Vecht, schreven en speelden mijn medeleerlingen en ik de voorstelling genaamd OntMoeting. Ook hebben we allen kunst gemaakt speciaal voor de bewoner waar we mee gekoppeld waren.

Beluister hier het lied dat ik heb geschreven voor de bewoner waar ik veel contact mee heb gehad:

De Wonder Winkel

Componist, arrangeur muzikant en muzikaal leider

Dit is een musical vol bubbels, vliegende boeken, tappen op bubbeltjesplastic en achter blijvende schoenen. In deze bewerking van de film 'Mr Magorium's Wonder Emporium' wordt het verhaal vertelt over Hazel, Magorium, Henry en Bram.

Wanneer Magorium klaar is om afscheid te nemen, laat hij Hazel achter met een blok hout. Ondertussen komt Bram een onverwachte vriend tegen in Henry, die heel 'gewoon' werk deed als accountant.

Zal Hazel aan Henry kunnen laten zien dat magie bestaat? Zal het blok hout ooit meer zijn dan een blok hout? Maakt Bram eindelijk vrienden?

Regie: Marit Golstein  

Regieassistentie: Carlijn van Straten

Eindregie: Samantha Janssen  

Bewerking: Mick Westerhout & Marit Golstein

Muziek: Lin Schalken  

Vormgeving: Lonneke Visser & Elke van de Loo

Productie: Ilze Versloot     

Choreografie: Dana van der Geer

Spel: Jessie Vos, Mick Westerhout, Tim Klumpers, Marit Golstein, Elise Modderkolk, Holly Zonne van Zoggel, Lotte van den Nieuwboer & Sanne Klarenbeek

Benjamin

Componist, schrijver, acteur en muzikant

Deze solo-voorstelling genaamd Benjamin gaat over volwassen worden, vrouw zijn en imago. 

Kloppen mijn herinneringen met hoe iets echt gebeurt is? 

Hoe word ik serieus genomen en neem ik mezelf wel serieus? Hoe zitten 'volwassen' relaties in elkaar? Wat betekent het om een 'strong independent woman' te zijn?

Beluister hier nummers uit Benjamin:

Explosysje

Acteur, steltloper

Tijdens de voorstelling 'Explosysje' van 't Sanfugel collectief waren er allerlei vogels te zien. Op een inmiddels gesloopt terrein kwam mens, natuur en cultuur bij elkaar in gesprek. Ik mocht hier deel van zijn als een van de oudere vogels.

Schrijver, regisseur en vormgever: Corine Borsje

Wie Zijn Wij

Zangeres, acteur, vormgever en concept ontwikkelaar

Voorprogramma van ensemble Insomnio in Tivoli Vredenburg, Utrecht met mijn leerjaar. Deze performance was semi-geïmproviseerd en had drie onderdelen. 

Wie: een onderdeel over identiteit en tijd, ik vertolkte hier de rol van klok

Zijn: over luisteren en 'living in the moment'

Wij: onze identiteit als groep en leeftijdsgenoten

bottom of page